تاریخچه شرکت compaq

main compaq companyشرکت کامپ (COMPAQ) یک شرکت آمریکایی در زمینه تولید رایانه است. فعالیت این شرکت از سال 1982 آغاز شد. راد کانیون، جیم هریس و بیل مورتو شرکت کامپک را تاسیس کردند. این افراد نقش مهمی در پیشرفت و نوآوری شرکت کامپک داشتند و هر کدا از آنها سابقه فعالیت در شرکت‌های بزرگی همچون IBM و اینسترومنتس را داشتند.

مدیران این شرکت برای طرح‌های ابتدایی و تولید محصولات خود نیازمند سرمایه عظیمی بودند. در این میان بن روزن، مدیر عامل کل شرکت سرمایه گذاری خطر پذیرSevin- Rosen Partners پیشنهاد سرمایه‌گذاری 2.5 میلیون دلاری را مطرح کرد. بعدها نیز به عنوان رئیس هیئت مدیره کامپک معرفی شد.

در سال 1983 سیستم مدیریت کامپک که کانیون مدیر عامل آن بود نتیجه داد و ایده تولید کامپیوتر شخصی یا لپ تاپ را مطرح و از آن حمایت کرد. اما مدیر تحقیقات بازاریابی کامپک با این ایده مخالفت کرد و اعلام کردکه بازار هنوز برای چنین محصولی آماده نیست. کانیون نیز این توجیه را پذیرفت و ساخت این ایده را به زمان دیگری موکول کرد.

پیش بینی تیم تحقیقات بازاریابی درست درآمد و دیگر شرکت‌هایی که به تولید کامپیوترهای شخصی همراه پرداخته بودند  به دلیل آمده نبودن بازار برای این محصول با شکست روبرو شدند. در همین دوران که این شرکت‌ها با شکست مواجه شده بودند کامپک  Compaq Portable و Compaq Plus که کامپیوترهای شخصی بزرگ با استاندارد و کاربری کامل بودند را به صنعت معرفی کرد و توانست 53 هزار از این محصول را در آمریکا و کانادا به فروش برساند.

از دلایل اصلی موفقیت اولیه کامپک همکاری آن با نماینده‌های فروش بود. کامپک سیستم فروش مستقیم نداشت به همین خاطر فروشنده‌ها تمایل بیشتری برا فروش این محصولات داشتند. کامپک نیز با پرداخت تسهیلات و کارمزد به نماینده‌ها سبب شد آنها بیشتر به فروش محصولات کامپک تشویق شوند.

شرکت کامپک در اواخر قرن بیستم به دنبال فروش بیشتر در بازار جهانی بود. کامپک در سال 1997 کامپیوتری به نام Presario 2000 به بازار عرضه کرد. قیمیت پایین این محصول به دلیل آن بود که خانواده‌هایی آمریکایی را هدف قرار داده بودند که کامپیوتر شخصی نداشتند. در تاریخ این شرکت دو ادغام و خرید مهم که یکی به ارزش چهار میلیارد دلار و به صورت تبادل سهام Tandem Computer و دیگری با پرداخت 280 میلیون دلار شرکت Microcom انجام شد.

این خریدها باز هم مدیران کامپک را راضی نکرد و سرانجام خرید DEC بزرگ‌ترین اتفاق در تاریخ این شرکت بود چرا که آن را بزرگ‌ترین شرکت کامپیوتری جهان پس از IBM تبدیل کرد.  کامپک با خرید دیجیتال درآمد سالانه خود را به 37 میلیارد دلار رساند.

کامپک اولین شرکتی بود که کامپیوترهایی سازگار با IBM را ساخت و در دوره‌ای، بزرگ‌ترین تولید کننده رایانه‌های شخصی در جهان محسوب می‌شد.

ادغام این دو شرکت چالش‌های فراوانی را برای کامپک به همراه داشت. آنها نتوانستند تولید محصولات ارزان قیمیت خود را در بازار کنترل کنند و امتیاز آن را از دست دادند و نهایتا سهم بازار را به شرکت دل واگذار کردند.

بعد از ادغام کاپلاس آخرین مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکا مستقل کامپک شد. پس از این ادغام تاریخی به عنوان مدیر کل HP مشغول به کار شد. کاپلاس از موقعیتش در این شرکت راضی نبود. او اعتقاد داشت که هیئت مدیره او را هیچگاه به عنوان مدیرعامل معرفی نخواهد کرد. پس از شش ماه کاپلی استعفا داد و به MCI Worldcom پیوست. با اینکه از بین رفتن شرکت کامپک در دوران مدیر کل کاپلی رخ داد اما نمی‌توان او را مقصر اتفاقات پیش آمده دانست.

مهم‌ترین علت سقوط این شرکت بزرگ و با سابقه آمریکایی را می‌توان بلند پروازی بدون برنامه مدیرهای آن دانست.

شرکت فنی و تخصصی آراسیستم در ایران هم اکنون نمایندگی تعمیر این شرکت را بر عهده دارد.

COMPAQ PRESARIO 420 (WT743PA) N

COMPAQ PRESARIO 420 (WT743PA)

سال تولید:2020
ظرفیت حافظهRAMه : 3 گیگا بایت
ظرفیت حافظه داخلی: 320 گیگابایت
سازنده پردازنده گرافیکی:Intel
سری پردازنده: GM45 Express
نوع حافظه:DDR3
اندازه صفحه نمایش: 14اینچ
سایز: 27x228x336 میلی‌متر
وزن: 2.2 کیلوگرم
پورت HDMI: ندارد
گیمینگ:خیر
استفاده روزمره:بله
طراحی گرافیکی:خیر
امتیاز 6 از 7

Compaq Presario 430 Notebook N

Compaq Presario 430 Notebook

سال تولید:2020
ظرفیت حافظهRAMه: 4 گیگا بایت
ظرفیت حافظه داخلی: 120 گیگابایت
سازنده پردازنده گرافیکی:Intel
سری پردازنده: Iris 550 Graphics
نوع حافظه:DDR4
اندازه صفحه نمایش: 14.1 اینچ
سایز: 19.9x215x320 میلی‌متر
وزن: 1.5 کیلوگرم
پورت HDMI: دارد
گیمینگ:خیر
استفاده روزمره:بله
طراحی گرافیکی:خیر
امتیاز 6 از 7

Compaq Presario 450 N

Compaq Presario 450

سال تولید:2020
ظرفیت حافظهRAMه: 8 گیگا بایت
ظرفیت حافظه داخلی: 240 گیگابایت
سازنده پردازنده گرافیکی:Intel
سری پردازنده: Iris 550 Graphics
نوع حافظه:DDR4
اندازه صفحه نمایش: 14.1 اینچ
سایز: 19.9x215x329 میلی‌متر
وزن: 2.2 کیلوگرم
پورت HDMI: دارد
گیمینگ:خیر
استفاده روزمره:بله
طراحی گرافیکی:خیر
امتیاز 6 از 7

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست