تعمیر تبلت
شرکت آراسیستم با تجربه فراوان در زمینه تعمیر تبلت انواع برندهای معتبر، با دقت فراوان در عیب یابی و رفع ایرادهای سخت افزاری از جمله تعویض صفحه نمایش تبلت، تعمیر هارد تبلت و تعمیر نرم افزار، تجربه کافی در زمینه تعمیر تبلت در خدمت شما عزیزان می باشد.
تبلتها دستگاههای فوق العادهای هستند. تمامی کاربردهای یک لپ تاپ را دارند، با این تفاوت که بسیار کوچکتر و قابل حملتر هستند. در این مطلب، به بررسی مشکلات متداول تبلت پرداخته و راه حلهایی عملی برای رفع آنها و تعمیر تبلت ارائه میکنیم. یک تبلت را میتوان هر جایی و در هر حالتی استفاده کرد. اما این بدین معنی نیست که این تبلتها بی نقص و بدون مشکل هستند. در واقع، تعداد مشکلات متداول تبلتها کم نیست. شما در استفادهی روزانه از تبلت خود ممکن است با مشکلات آزاردهندهای روبه رو شوید. اما همیشه برای حل هر مشکلی راه حلی هم وجود دارد و تبلتها هم از این امر مستثنی نیستند. اگر مشکل دستگاه شما خارج از حیطه این مشکلات باشد، آرا سیستم با تلاش شبانه روزی خود در خدمت شما است تا با بهترین کیفیت و قطعات اورجینال را به شما عزیزان عرضه کند.
مشکل اول: تایپ کردن و ناوبری
یکی از مشکلات متداول تبلتها که اکثر کاربران از آن گلایه دارند، مشکل navigation (ناوبری) است. حال منظور ما چیست؟ همان طور که میدانید، تپ کردن و لمس کردن یک یا چند نقطه روی تاچ اسکرین تبلت خیلی ساده است. اما اگر کار شما با تبلت بیشتر از چند لمس ساده باشد، اینجاست که مشکل نمایان میشود. کارهای سنگین با یک تبلت، مثل تایپ کردن یک متن طولانی، تعداد اشتباه در تایپ حروف بسیار بالا است. نمیتوان ادعا کرد تایپ کردن با کیبورد یک تبلت، سادهتر و سریعتر از تایپ کردن با کیبورد لپ تاپ است. پس برای اولین مشکل از مشکلات متداول برای تبلت چه میتوان کرد؟
برای حل این مشکل، شما باید یک کیبورد مخصوص خریداری کنید! کیبوردهای مختلفی با دقت و سرعت بسیار بالایی (مشابه کار با یک لپ تاپ) تایپ کنید. این کیبوردها برای انجام وظایف گوناگونی طراحی شدهاند. حتی شما میتوانید با اتصال یک موس به تبلت خود، از ان به عنوان یک لپ تاپ اندرویدی استفاده کنید. استفاده از قلم در تبلتهایی که از قلم پشتیبانی میکنند، مثل iPad Pro هم میتواند بسیار کارا باشد.
مشکل دوم: کثیف شدن نمایشگر
دومین مشکل از مشکلات متداول تبلتها مسالهای بهداشتی است! تاچ اسکرینها بسیار فوقالعادهاند، به غیر از زمانی که کثیف شده باشند! اما مشکل اینجاست که تاچ اسکرین یک تبلت همیشه کثیف است! مهم نیست که روزانه چندین بار صفحهی بزرگ تبلت خود را تمیز کنید. سطح روغنی انگشتان شما به هر ترتیب اثر خود را روی تاچ اسکرین تبلت باقی میگذارد. زمانیکه با تبلت خود قصد دیدن یک فیلم را داشته باشید، صفحهی کثیف آن، شما را آزار خواهد داد.
بنابراین چارهای نیست جز اینکه پاک کردن نمایشگر تبلت را در برنامهی استفادهی روزانهی خود از آن بگنجانید. اما این کار هم قواعد خاص خود را دارد. نمایشگر تبلت را با یک پارچه نرم تمیز کنید تا اثر انگشتهای به جا مانده پاک شود. به هیچ وجه از مواد پاک کننده استفاده نکنید. این مواد میتوانند به پوشش روی سطح صفحه نمایش آسیب بزنند. همچنین به هیچ وجه از دستمال کاغذی برای پاک کردن تبلت استفاده نکنید.دستمال کاغذی برخلاف ظاهر نرمی که دارد، به سطح صفحه نمایش دستگاه آسیب میزند.
مشکل سوم: سرعت ذخیره سازی
یکی دیگر از مشکلات متداول تبلتها که اغلب کاربران از آن گلایه دارند، مشکل کمبود حافظه و سرعت پایین ذخیره سازی روی تبلت است. میزان حافظه داخلی یک تبلت با لپ تاپها قابل مقایسه نیست. همچنین سرعت حافظهی تبلتها کمتر از لپ تاپها است. بنابراین شما نمیتوانید تمامی زندگی دیجیتالی خود را بدون سر و کله زدن با مشکلات حافظهای روی تبلت ذخیره کنید. پس چه میتوان کرد؟
حل این مورد از مشکلات متداول تبلتها، بستگی به مدل تبلتی که از آن استفاده میکنید دارد. اگر از یک تبلت اندرویدی استفاده میکنید، به طور معمول امکان استفاده از یک کارت حافظه microSD برای آن وجود دارد. اما متاسفانه این آپشن در آیپدها وجود ندارد. اگر از آیپد استفاده میکنید، تنها راه حل شما استفاده از یک آیپد جدیدتر با حافظه داخلی بالاتر است. به طور کلی برای بهبود عملکرد حافظهی یک تبلت، در قدم اول باید تمامی اپهای بلااستفادهی خود را از روی دستگاه پاک کنید. سپس سری به پوشه موزیک و ویدیوهای خود بزنید و بی مصرفترین آنها را پاک کنید.
شما میتوانید بسیاری از آیتمهای خود را به جای ذخیره کردن در حافظه تبلت، روی سرویسهایی چون Google Drive یا Dropbox ذخیره کنید. با این کار میتوانید از طریق اپ مخصوص هر سرویس به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنید، بدون اینکه حافظه داخلی دستگاه شما پر شود و سرعت تبلت شما کاهش پیدا کند.
مشکل چهارم: برنامههای مناسب
از جدیترین مشکلات متداول تبلت در بین بسیاری از کاربران، انتخاب اپهای مناسب برای دستگاه خود است. بسیاری از کاربران از تبلت خود توقع انجام بسیاری از کارهایی که روی لپ تاپ انجام میدهند را دارند، اما متاسفانه همهی برنامههای دسکتاپ روی پلتفرم موبایل در دسترس نیستند. در بسیاری از مواقع میتوان نسخهی موبایل بسیاری از اپها را پیدا کرد، اما برای بسیاری از کاربران اپهای ویندوز یا مک بوک، اپ مشابهی برای تبلت خود نخواهید یافت. پس در این مواقع چه میتوان کرد؟
اول از همه، به دنبال اپ موردنظر خود (شاید با کمی تفاوت در اسم) برای پلتفرم موبایل باشید.
البته ویژگیهای یک اپ موبایلی کمتر از ویژگیهای همان اپ برای کامپیوترها است، اما به هر حال شما میتوانید تا حد زیادی نیاز خود را با این اپها برطرف کنید. اما اگر مشابه یک اپ کامپیوتری برای پلتفرم موبایل وجود ندارد، باید برای یافتن جایگزین آن کمی در گوگل جستجو کنید.
در بسیاری از مواقع، اپهایی برای تبلتها طراحی و ساخته میشوند که میتوانند بسیاری از کاربردهای یک اپ مخصوص کامپیوتر را در اختیار شما قرار دهند. اما اگر شما نمیتوانید نسخه موبایل اپ مورد نظر خود را پیدا کنید، میتوانید به یک Windows tablet که به شما یک نسخه کامل از ویندوز ۱۰ را میدهد، مراجعه کنید. این ماشینها تمامی برنامههای دسکتاپ را نصب خواهند کرد. اگرچه شاید این ماشینها از نظر لمسی به خوبی اپتیمایز نشده باشند، اما تمامی چیزی که نیاز دارید را در اختیار شما قرار خواهند داد.
مشکل پنجم: دوام باتری
یکی از مشکلات متداول تبلتها، مسالهی طول عمر باتری این دستگاه است. تبلتها دارای نمایشگرهای بسیار بزرگی هستند، بنابراین مصرف باتری آنها بسیار بیشتر از مصرف باتری تلفنهای همراه است. اما با توجه به محدودیت سایز، امکان استفاده از باتریهای بسیار حجیم (مثل باتری لپ تاپ) در یک تبلت وجود ندارد. پس اگر از تبلت خود برای انجام کارهای روزمره کمک میگیرید، به احتمال زیاد با مشکل طول عمر باتری مواجه خواهید شد، یعنی لازم است تا تبلت خود را در طی روز مدام شارژ کنید. برای حل این مورد از مشکلات متداول تبلتها، میتوانید راه حلهای زیر را امتحان کنید.
به هر حال، هیچ کسی دوست ندارد که در هنگام انجام یک کار ضروری و زمانی که به شارژر دسترسی ندارد با هشدار تمام شدن باتری روبهرو شود. اپهای بسیار کم کاربرد را حذف کنید. این اپها میتوانند در بکگراند دستگاه فعال باقی بمانند و باتری آن را مصرف کنند. اپ هایی که استفادهی چندانی ندارند را Disable کرده و از فعالیت آنها در بکگراند دستگاه جلوگیری کنید.
آپدیتهای خودکار را غیرفعال کنید. با این کار دستگاه شما به طور مداوم برای یافتن آپدیتهای جدید جستجو نمیکند.
فقط زمانی که به دنبال بروزرسانی نرم افزارهای خود هستید، برای یافتن آپدیتها جستجو کنید (به طور دستی). تا حد ممکن نوتیفیکیشنهای خودکار اپها را غیرفعال کنید. نوتیفیکیشنها به طرق گوناگونی (مثل روشن کردن گاه و بیگاه صفحه نمایش، ویبره و غیره) باعث مصرف باتری میشوند و بهتر است تا به جز چند اپ بسیار پرکاربرد، نوتیفیکیشن دیگر اپها را غیرفعال کنید.
همان طور که میدانید، بیشترین مصرف باتری یک تبلت یا اسمارت فون مربوط به نمایشگر آن است. پس با کم کردن نور صفحه نمایش، طول عمر باتری دستگاه خود را افزایش دهید. اگر برای مدتی نور صفحه نمایش خود را کم کنید، چشم شما به آن عادت کرده و دیگر مشکلی با نور کم نخواهید داشت.
مشکل ششم: روشن یا خاموش نشدن تبلت
یکی از مشکلات متداول تبلتهای اندرویدی، قفل کردن آن است. برای حل این مشکل، دکمهی پاور دستگاه را به مدت ۸ ثانیه نگه دارید تا تبلت خاموش (یا روشن) شود. گاهی اوقات، هنگ کردن یک برنامه ممکن است باعث شود تا حقهی ۸ ثانیه روی تبلت شما جوابگو نباشد. در این حالت، ۱۲ دقیقه (یا بیشتر) به تبلت خود دست نزنید و آن را به حال خود رها کنید. سپس دکمهی پاور را به مدت ۸ ثانیه نگه دارید تا از این وضعیت خلاص شوید.
مشکل هفتم: صفحه لمسی تبلت به درستی کار نمیکند
این مساله را هم میتوان در زمرهی مشکلات متداول تبلتهای اندرویدی قرار داد. این مشکل میتواند دو منشا رایج داشته باشد. گاهی اوقات اگر شارژ باتری دستگاه شما خیلی کم باشد، عملکرد تاچ اسکرین آن میتواند با مشکل روبهرو شود. پس اول از همه تبلت خود را به شارژر متصل کنید. اگر مشکل از باتری نبود، صدمهی فیزیکی با صفحه دستگاه هم میتواند تاچ اسکرین آن را با مشکل روبه رو کند. تبلتها با توجه به سایز بزرگی که دارند، بیشتر از تلفنهای همراه مستعد آسیبهای فیزیکی هستند. پس باید در نگهداری از آنها جدیتر باشید. اگر تاچ اسکرین با مشکل فیزیکی روبهرو شده باشد، باید به یک تعمیرکار مراجعه کنید.
مشکل هشتم: تبلت شارژ نمیشود
برای حل این مشکل، ابتدا از یک شارژر دیگر با سیم شارژی متفاوت استفاده کنید. اگر به شارژر دیگری دسترسی ندارید میتوانید تبلت را از طریق کابل به کامپیوتر متصل کنید تا از سالم یا ناسالم بودن شارژر خود مطلع شوید. اگر مشکل از شارژر نبود، پورت USB تبلت خود را به آرامی با پنبه تمیز کنید.
این کار باید بسیار آرام صورت بپذیرد تا به اتصالات درون پورت آسیبی وارد نشود. اگر باز هم تبلت شما شارژ نمیشود، پس ممکن است باتری دستگاه شما ایراد پیدا کرده باشد. بنابراین باید دستگاه را به یک تعمیرکار نشان دهید و به تعمیر تبلت بپردازید.
مشکل نهم: تبلت به شدت داغ میشود
از دیگر مشکلات متداول تبلتهای قدیمی، داغ شدن بیش از حد آنها است. برای جلوگیری از وقوع این مشکل، ابتدا اپهای کم استفادهتر را از تبلت خود پاک کنید. هرچه تبلت شما سبکتر باشد، امکان داغ شدن آن کمتر میشود. بازیهای بسیار سنگین را از روی تبلت خود پاک کنید و چندین اپ را به طور همزمان روی آن اجرا نکنید.
اپهایی که در بکگراند دستگاه فعال هستند، CPU را به خود مشغول میکنند و به غیر از پایین آمدن سرعت تبلت و مصرف بیشتر باتری آن، باعث گرم شدن دستگاه هم میشوند. اما اگر مشکل داغ شدن دستگاه شما نرم افزاری نیست و داغ شدن تبلت تا حدی پیش میرود که دستگاه خود به خود خاموش میشود، ممکن است باتری آن مشکل داشته باشد. البته شما نمیتوانید باتری تبلت خود را در خانه عوض کنید و برای انجام این کار حتما باید جهت تعمیر تبلت به تعمیرکار مراجعه نمایید .
هشدار: داغ شدن بیش از حد تبلت (یا هر گجت دیگری) میتواند به قطعات الکترونیکی آن آسیبهای بسیار جدی وارد کند. پس هرگاه تبلت شما بسیار داغ شد، حتما آن را خاموش کرده و به هیچ وجه به شارژر متصل نکنید. در این حالت بهتر است تا دستگاه را در مکانی خشک و خنک قرار دهید.
مشکل دهم: صفحهی تبلت در محیطهای پرنور دیده نمیشود
این مساله هم از مشکلات متداول تبلتهای قدیمیتر است. در اکثر تبلتها، حالت “روشنایی خودکار” برای تنظیم نور صفحه نمایش در محیطهای مختلف وجود دارد.
اما نمایشگر تبلتهای قدیمیتر به طور معمول پرنور نیستند و اگر در زیر نور خورشید به آنها نگاه کنید، حتی در زمانی که نور نمایشگر در حداکثر حالت خود تنظیم شده باشد، نمیتوانید به خوبی نوشتههای روی آن را ببینید و یا با آن ویدئو تماشا کنید. متاسفانه برای حل این مشکل راه حلهای چندانی وجود ندارد. استفاده از یک پوشش محافظ صفحه نمایش ضد تشعشع میتواند تا حدودی مفید باشد. این محافظها ارزان قیمت بوده و در هر مغازه خدمات موبایلی یافت میشوند.
همچنین این مشکل میتواند به دلیل پوشیده شدن حسگر نور محیطی تبلت ایجاد شود.
همان طور که میدانید، اکثر اسمارت فونها و تبلتها دارای یک حسگر نور محیطی هستند. با تشخیص میزان نور محیط پیرامون، نور صفحه نمایش را به طور خودکار تنظیم میکنند. اگر از یک پوشش محافظ غیر استاندارد برای تبلت خود استفاده کنید، روی حسگر نور محیط پوشیده میشود و در نتیجه، دستگاه قادر به تنظیم دقیق نور نمایشگر خود نخواهد بود و سطح روشنایی را کمتر از حد معمول انتخاب خواهد کرد. در غیر اینصورت تبلت شما نیاز به بررسی تخصصیتر دارد و ما باکادری مجرب در زمینه تعمیر تبلت در خدمت شما هستیم.
در این مطلب سعی شد تا ۱۰ مورد اصلی از مشکلات متداول تبلتها مورد بررسی قرار گرفته و راه حلهایی مناسب برای رفع آنها ارائه شود. خارج از این ده مورد اگر هنوز راه حلی برای مشکل خود پیدا نکردید با مراجعه به آراسیستم و تعمیر تبلت بطور تخصصی با کمک متخصصین مجرب به مشکلات خود پایان دهید.