تعمیر پرینتر برند

تولد پرینتر

تعمیر پرینتر

تاریخچه ساخت پرینتر را می‌توان تقریباً همزمان با اختراع دستگاه فتوکپی یا همان زیراکس دانست. در سال ۱۹۳۸ چستر کارلسون اقدام به ساخت دستگاه فتوکپی کرد. کارلسون کارمند یک اداره بود. به سبب درد آرتروز، در پی خلق راهکاری بود که با آن هرچه سریع‌تر به تعداد زیادی کپی دست یابد. ذهن وی مشغول این بود که: «جعبه‌ای جادویی اختراع شود که با فشار یک دکمه، از روی اسناد، چند رونوشت برابر با اصل بگیرد!». کارلسون در پی تحقق این رویا آشپزخانه‌ی خود را به کارگاهی برای آزمایش‌های الکتروفتوگرافی درآورد. سرانجام رویای کارلسون در سال ۱۹۳۸ تحقق یافت. با گذشت زمان نیز انواع مختلف پرینتر روانه بازار شد و تعمیر پرینتر نیز توسط متخصصین این دستگاه انجام می‌شد.

نقش پرینتر در زندگی ما

نمی‌توان تأثیر مثبت پرینترها را در روند کار روزمره انکار نمود و استفاده از آنها را در زندگی روزمره نادیده گرفت.چاپگرها با تمام ویژگی‌ها و مشکلاتی که دارند، بسیاری از نیازهای ما را برطرف می‌کنند. با رعایت موارد و مسائل فنی می‌توان باعث طولانی‌تر شدن عمر مفید این دستگاه‌ها و مانع از خرابی زود رس و مداوم آنها شد. در ذیل به برخی از مشکلات که ممکن است ایجاد شود اشاره کرده‌ایم. با تعمیر پرینتر خود می‌توانید این مشکلات را حل نمایید.

گیر کردن کاغذ در پرینتر

تعمیر پرینتر

۱-گیر کردن کاغذ در پرینتر:

زمانی که این اتفاق چند بار پشت سر هم رخ می‌دهد احتمالاً تکه‌ای از کاغذ در جایی از پرینتر و احتمالاً قسمتی که کاغذ را به داخل می‌کشد جا مانده است.این تکه کاغذ را با نگاه به قسمت‌های مختلف پرینتر و باز کردن زبانه‌ها از دستگاه چاپ‌گر بیرون بکشید. به زیر چاپگر نیز نگاه کنیدچون ممکن است پنلی وجود داشته باشد تا از طریق آن کاغذ گیر افتاده را به بیرون بیاورید. پرینتر‌های قدیمی می‌توانند رطوبت را جذب کنند و در هنگام دریافت یک یا چند برگه آن‌ها را در درون خود گیر بیاندازند.سعی کنید برگه‌ها را خشک نگه دارید و تا زمان نیاز به استفاده از آنها، در بسته‌ای نگهداری کنید.

می توانید با مراجعه به

۲-ویندوز دستور چاپ را به پرینتر دیگر می‌فرستد:

گاهی اوقات ممکن است در سیستم عامل ویندوز، یک پرینتر پیش فرض جدید را انتخاب کند و دستور چاپ به طور خودکار به این پرینتر پیش فرض ارسال شود. برای برطرف نمودن این مشکل در ویندوز ۷، بر روی منوی استارت کلیک نموده و گزینه Devices and Printers را انتخاب کنید. در زیر بخش Printers and Faxes بر روی پرینتری که می‌خواهید پیش فرض گردد کلیک راست نموده و گزینه Set as default printer را انتخاب نمایید.

این دستورات در ویندوز‌های دیگر متفاوت است. در ویندوز 10 ابتدا باید در قسمت setting ویندوز، وارد بخش Device گردید و سپس گزینه Device and Printers را باز نمود. در این قسمت پرینترهای مجازی و واقعی که شما بر روی سیستم خود نصب نموده‌اید نمایانگر می شود بر روی پرینتر مورد نظر خود کلیک راست نموده سپس گزینه Set as Default printersرا فعال کنید.با این کار علامت تیک ( √ ) کنار پرینتر شما ثبت و پرینتر شما فعال می گردد.

۳-چاپ برگه خالی بعد از هر بار چاپ:

دلیل اینکه یک ورق اضافی کاغذ چاپ می‌شود به دلیل تنظیمات چاپ است. این تنظیم به طور معمول در دفاتر استفاده می‌شود که حجم چاپ بالایی دارند و چاپ چندین کاربر وجود دارد. ورق اضافی کاغذ را برای جدا کردن کارهای چاپی چاپ می کند، اما اگر فقط شما از چاپگر استفاده می‌کنید می‌تواند واقعا آزار دهنده باشد. به تنظیمات چاپگر و دستگاه در کامپیوتر خود بروید، روی چاپگر خود کلیک کنید و سپس بر روی تنظیمات چاپگر را انتخاب کنید. می‌توانید صفحات جداساز (separator pages) را حذف کنید.

۴-تفاوت تصویر چاپ شده با تصویر نمایش داده شده در کامپیوتر:

چاپ توسط تجهیزات گرافیکی انجام می‌شود. دلایل زیادی برای رخ دادن این اتفاق وجود دارد. قبل از چاپ، اطمینان حاصل کنید که پیش نمایش چاپ(print view) را مشاهده کرده‌اید و اگر پیش نمایش خاموش باشد، باید چیزی را در طرح بندی (layout) درست کنید. بزرگی  یا کوچکی تصویر چاپ شده متفاوت از آنچه در مانیتور نمایش داده می‌شود است.

۵-قرار دادن متن بیشتر در صفحه، هنگام پرینت:

کوچک کردن سایز نوشته و گنجاندن دو صفحه در یک صفحه، در هزینه‌ها صرفه جویی می کند. چرا که شما کاغذ کمتری استفاده کرده و سرعت پرینت را افزایش می‌دهد.در ویندوز گزینه‌ی Printers and Scanners را انتخاب کنید و وارد تنظیمات پرینتر شوید و تعداد صفحات هر برگ را به میزان درخواستی افزایش دهید. (این تنظیمات را در هنگام چاپ با نرم افزار خاص مثل فتوشاپ یا مرورگرها، می‌توان تغییر داد).

۶-پرینتر خیلی کم‌رنگ، پر از لکه یا با خطوط افقی پرینت می‌گیرد:

سرعت پایین پرینترممکن است هد پرینتر شما مسدود شده باشد که این مشکل در پرینترهای جوهر‌افشان زیاد اتفاق می‌افتد. برنامه جانبی پرینتر شما می‌تواند جوهر خشک شده را تمیز کند و یک برگه تست را برای بررسی پرینت کنید. مراحل گام به گام چگونگی انجام این کار توسط پرینتر متفاوت است.

در ویندوز ۷ در منوی استارت بر روی Devices and printers در کنترل پنل کلیک کرده و نرم‌افزار پرینتر خود را بررسی کنید. در بخش جزئیات اضافی، گزینه‌ی Solve inkjet printer problems، یعنی حل مشکلات پرینتر جوهرافشان را مطالعه کنید.

۷-سرعت کند پرینتر:

در این مواقع، با پایین آوردن کیفیت چاپ، سرعت پرینتر خود را بالا ببرید. با این کار در مصرف جوهر هم صرفه‌جویی خواهید کرد. با اینکه تنظیمات چاپ مدل‌های مختلف پرینتر با یکدیگر متفاوت است، اما در بیشتر موارد این تنظیمات به هم شبیه هستند.

در اینجا چگونگی تغییر حالت کیفیت چاپ به “پیش نویس” را برای پرینتر HP Photosmart 8450 نشان داده‌ایم. ابتدا Print and Properties را انتخاب کنید، سپس به دنبال تنظیماتی که کیفیت چاپ را پایین بیاورد بگردید. برای مثال، پیش فرض تنظیمات کیفیت چاپ را از Normal به Fast Draft تغییر دهید.

۸-کیفیت چاپ پایین برگه پرینت:

گاهی اوقات نازل جوهر در پرینتر‌های جوهر‌افشان مسدود می‌شود و چاپگر یا رنگ‌ها را اشتباه پخش می‌کند یا با کیفیت پایین برگه را پرینت می‌گیرد. با پاک کردن هد پرینتر به احتمال فراوان مشکل دستگاه شما حل خواهد شد. البته روش انجام اینکار در پرینتر‌های مختلف متفاوت است. شاید حتی برای این موضوع گزینه‌ای در بخش کنترل پنل پرینتر موجود باشد یا اینکه نرم‌فزار پرینتر را از طریق کامپیوتر بتوان تغییر داد.

poor print برای مثال در پرینتر‌های جوهر‌افشان HP صفحه شروعی برای کاربران ویندوز ۸ وجود دارد که می‌توان با کلیک بر روی دکمه Maintenance (تعمیر و نگهداری) هد پرینتر را تمیز کرد یا آن را تراز کرد. البته می‌توانید هد پرینتر را تعویض کنید اما باید توجه داشته باشید که بعد از تعویض هد لازم است از کارتریج جدید استفاده کنید. به این نکته توجه کنید که کیفیت کاغذ بر روی کیفیت پرینت تأثیر دارد اما در فتوکپی نوع کاغذ تفاوتی ندارد. شبیه به پرینتر‌های لیزری کاغذ با کیفیت مناسب، بهترین نتیجه را خواهد داد.

۹-مشکلات اتصال به پرینتر:

اگر صفحه تست را امتحان کرده‌اید و خوب پرینت شده است، ولی همچنان مشکل  دارید، مشکل می‌تواند از اتصال دستگاه باشد. پرینترها می‌توانند به صورت لوکال یا از طریق یک شبکه متصل شوند. چاپگرهای لوکال معمولا توسط یک USB متصل می‌شوند. در حالیکه پرینترها از یک کابل پارالل (parallel cable) استفاده می‌کنند.اگر از USB استفاده می‌کنید، از اتصال USB به چاپگر و کامپیوتر اطمینان حاصل کنید. اگرکابل USB دیگری  دارید سعی کنید کابل USB را تغییر دهید یا از پورت USB دیگری استفاده کنید.

اگر اتصال هنوز کار نمی کند، ممکن است مشکل مربوط به درایو USB یا چاپگر باشد. خرابی USB مشکل نرم افزاری است. کابل‌های پارالل کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر از آن استفاده می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که کابل‌ها محکم وصل شده اند. بر خلاف USB، کابل پارالل گاهی کار می‌کند و گاهی کار نمی‌کند.

در صورتیکه مشکلات شما همچنان ادامه دارد می توانید با مراجعه به اراسیتم جهت تعمیر پرینتر اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست