بهترین تعمیرکار لپ تاپ

تعمیر لپ‌ تاپ

لپ‌تاپ‌ها نوعی رایانه قابل حمل هستند که اکثرا به شکل تاشو می‌باشند. معمولا دارای دو قسمت درب بالایی که شامل یک صفحه نمایش و قسمت پایین شامل صفحه کلید و صفحه لمسی می‌باشد. این دو بخش توسط یک لولا به هم متصل می‌شوند و هنگام سفر می‌توانید دو قسمت را روی هم تا کنید تا از صفحه نمایش و صفحه کلید محافظت کنید. با این وجود در صورت مشکل در هر یک از قطعات، می‌توانید با تعمیر لپ تاپ خود مجدد از آن استفاده کنید.

تعمیر لپ تاپ

اندازه صفحه نمایش لپ‌تاپ‌ها

معمولاً در حدود 11 اینچ(28 سانتی‌متر) تا 17 اینچ (43 سانتی‌متر) است. با این وجود لپ‌تاپ‌های کوچکتر و سبکتر نیز در دسترس هستند و اغلب به آنها”subnotebook”یا فوق قابل حمل می‌گویند در حالی که لولا در بیشتر لپ‌تاپ‌های سنتی خم می‌شود، برخی از لپ تاپ‌ها به نام کانورتیبل، هیبرید یا ( 1*2 ) می‌توانند تا حد زیادی تا شوند. این لپ‌تاپها معمولاً دارای یک صفحه لمسی هستند، بنابراین می‌توانید هنگام چرخاندن صفحه کلید به پشت، از انگشتان خود برای کنترل دستگاه استفاده کنید. لپ‌تاپ‌های جداشونده با اجازه دادن به کاربر برای حذف کامل صفحه کلید، این مفهوم را بیشتر پیش می‌برند.

تفاوت رایانه‌های رومیزی و لپ تاپ:

لپ‌تاپ‌ها از رایانه‌های رومیزی متمایز هستند و قابلیت حمل در مکان‌های مختلف را دارند. در صورتی که رایانه‌های رومیزی در یک مکان، ثابت می‌مانند. در مقایسه با PCها، لپ‌تاپ‌ها به طور کلی انرژی کمتری مصرف می‌کنند، اما عملکرد کلی کمتری دارند زیرا نمی‌توانند با گرما کنار بیایند. در حالی که برخی از لپ‌تاپ‌ها قابلیت ارتقا و تعمیر دارند. اما رایانه‌های رومیزی تجربه ساده‌تری را ارائه می‌دهند، زیرا قطعات به طور گسترده در دسترس و قابل تعویض هستند.

معمولاً می‌توانید سازنده لپ‌تاپ را با جستجوی آرم آن در قسمت بیرون لپ‌تاپ، در پشت نمایشگر، در زیر نمایشگر یا در پایین دستگاه شناسایی کنید. نام مدل خاص معمولاً در پایین لپ‌تاپ مستقیماً روی کیس یا برچسب متصل، چاپ می‌شود. در صورت عدم موفقیت، اغلب می‌توانید شماره سریال یا برچسب خدمات را در صفحه “پشتیبانی” یا “بررسی ضمانت” را برای سازنده خاص خود به صورت آنلاین جستجو کنید و برای اطلاعات بیشتر در مورد شماره خود، شماره سریال را وارد کنید.

عیب‌یابی و تعمیر لپ‌تاپ:

لپ‌تاپ روشن نمی‌شود؟

گاهی اوقات لپ‌تاپ کاملاً از بین رفته و در بعضی مواقع مشکل بسیار ساده است:

تعمیر لپ تاپتعمیر لپ تاپ

  • اولین اقدام بررسی باتری است. مطمئن شوید آداپتور با برق مورد استفاده با رایانه شما کار می‌کند و به اندازه کافی وات برای تأمین انرژی مدل خاص شما بیرون می‌آورد.
  • آیا لپ تاپ نشانه هایی از زندگی دارد؟ این موارد شامل چرخش فن ، چراغ چشمک زن یا بوق زدن است. این بوق‌ها یا چراغ‌های چشمک زن اغلب با یک مسئله خاص مطابقت دارند که می‌توانید آن را برطرف کنید. به عنوان مثال، دو بوق هنگام راه اندازی لپ تاپ دل به طور کلی نشان دهنده وجود مشکل درحافظه رم است.
  • مشکلات مربوط به صفحه را بررسی کنید. ممکن است فکر کنید لپ تاپ شما کار نمی‌کند حتی اگر مشکل کاملاً به دلیل صفحه نمایش باشد. اگر صفحه روشن نشد، چراغ قوه را به صفحه بتابانید و به دنبال هر تصویر بگردید. اگر می‌توانید تصاویر کم نور را ببینید، نور پس‌زمینه در صفحه نمایش شما از بین رفته است و باید صفحه نمایش را تعویض کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که روشنایی را پایین نیاورده‌اید.
  • آیا می‌توانید وارد BIOS شوید؟ BIOS فریمور اساسی است که هنگام شروع کامپیوتر شما اجرا می‌شود. با فشار دادن دکمه روشن / خاموش ،بعضی اوقات می توانید هنگام شروع لپ‌تاپ، تنظیمات BIOS را با نگه داشتن F2 ،F10 یا کلید حذف روی صفحه کلید وارد کنید. اگر می‌توانید به BIOS دسترسی پیدا کنید اما با یک بوت معمولی دیگر نمی‌توانید پیشرفت کنید لپ‌تاپ شما به خوبی کار می‌کند، اما مشکلی در عملکرد سیستم عامل آن دارید .

 

تعویض مادربرد

اگر هیچ یک از این مراحل کار نکرد، ممکن است لازم باشد مادربرد را تعویض کنید یا آن را به یک تعمیرگاه برسانید که می‌تواند با مادربرد مشکل را حل کند. اگر لپ تاپ دارای یک ورودی برق جداگانه است که با کابل به مادربرد متصل است، می‌توانید ابتدا آن قسمت را تعویض کنید. بعضی اوقات مادربرد خوب کار می‌کند اما بخاطر پورت برق ضعیف، برق دریافت نمی‌کند. قانون کلی برای عیب یابی این است که شما می‌خواهید قبل از تصمیم‌گیری برای تعویض یا تعمیر مادربرد، سایر موارد را رد کنید زیرا این یکی از گران قیمت ترین قطعات است.

در صورتیکه هیچ یک از موارد بالا به شما جهت رفع مشکل کمک نکرد. برای تعمیر لپ تاپ خود به مرکز تعمیر لپ تاپ شرکت فنی و تخصصی اراسیستم مراجعه کنید.

صفحه نمایش پیکسل مرده دارد؟

پیکسل‌های مرده روی صفحه لپ‌تاپ مانند نقطه‌هایی به نظر می‌رسند که بدون توجه به آنچه “باید” نمایش دهند، تغییر رنگ نمی‌دهند. معمولاً کاملاً سفید، سیاه، قرمز، سبز یا آبی گیر کرده‌اند. بعضی اوقات می‌توانید این خال‌های روی صفحه را نادیده بگیرید، اما یک گروه بزرگ می تواند در انجام کار شما اخلال ایجاد کند.

لپ‌تاپ بیش از حد گرم می‌شود؟

کامپیوتر گرمایی تولید می‌کند که باید از آن خارج شود. اگر رایانه شما گرم است، لزوماً بد نیست. مسئله مهم دمای پردازنده است. اگر این دما به حدود 100 درجه سانتیگراد برسد، کامپیوتر برای محافظت از خود به طور خودکار خاموش می‌شود. می‌توانید دمای پردازنده را در ویندوز با ابزاری مانند RealTemp یا درلینوکس با دستور ترمینال «sensors» کنترل کنید.

اگر هیت سینک یا فن متصل به آن غبار گرفته باشد، ممکن است پردازنده بسیار گرم باشد. بهترین راه حل این است که کامپیوتر را باز کنید. مقداری هوای فشرده را به داخل فن بکشید تا گرد و غبار حاصل از سال‌ها استفاده را خارج کنید. اگر نمی خواهید به محیط زیست صدمه بزنید، می‌توانید از یک پارچه بدون پرز یا برس بدون استاتیک نیز استفاده کنید.

باتری به سرعت خالی می‌شود؟

ممکن است به باتری جدیدی نیاز داشته باشید. ممکن است متناوباً روی لپ‌تاپ خود فقط یک بازی، مجموعه ویرایش ویدئو یا یک برنامه شبیه‌سازی نرم‌افزارهای فشرده را اجرا کنید. این برنامه‌ها مداوم از باتری تغذیه می‌کنند. باید ظرفیت فعلی باتری خود را در مقابل حداکثر ظرفیت اصلی آن بررسی کنید.

چگونه یک لپ‌تاپ کار می‌کند؟

رایانه‌ها جادو نیستند، هرچند قدرتی که ارائه می دهند بسیار جادویی است. اگر از قبل با فناوری کامپیوتر آشنا هستید، می‌توانید از این بخش صرف نظر کنید. اما برای بقیه افراد این اطلاعات جهت چگونگی عیب‌یابی و تعمیر گرداوری شده است.

صفحه نمایش:

از قسمت بیرونی لپ‌تاپ شروع می‌کنیم. صفحه نمایش از آرایه‌ای از پیکسل‌ها (کوچک‌ترین جزء ساختاری یک تصویر) تشکیل شده است .که هر کدام می‌توانند به طور جداگانه رنگ خود را تغییر دهند. وضوح صفحه به عنوان تعداد پیکسل‌های عرض و ارتفاع نمایشگر اندازه گیری می‌شود (به عنوان مثال 1080×1920 پیکسل). به غیر از برخی موارد استثنایی، پیکسل‌های نمایشگر هیچ نوری از خود ساطع نمی‌کنند. در عوض، آنها رنگ نوری را که توسط یک نور پس زمینه که در پشت پیکسل‌ها قرار دارد، تغییر می‌دهند. در صورت خرابی هر یک از این قطعات، نیاز به تعویض کامل آنهاست.

پردازنده:

در قسمت داخلی، CPU (پردازنده) به عنوان مغز دستگاه کار می‌کند. تمام کد‌هایی را که شامل برنامه‌هایی است که روزانه استفاده می‌کنید، اجرا می‌کند. CPU گرما تولید می‌کند که باید به نوعی دفع شود در غیر این صورت کامپیوتر بیش از حد گرم می‌شود. در نتیجه دستگاه خاموش می‌شود.

تعداد زیادی از لپ‌تاپ‌ها دارای هیت سینک برای جذب گرما از پردازنده مرکزی و یک فن هستند که هوای خنک را بر روی این بخاری می‌گیرد و هوای گرم را به سمت عقب و کنار دستگاه منتقل می‌کند. اگر هیت سینک را بردارید، باید خمیر حرارتی جدیدی را روی CPU اعمال کنید تا امکان انتقال حرارت کافی را داشته باشد.

مادربرد:

در حالی که پردازنده مرکزی به عنوان مغز لپ تاپ کار می‌کند، مادربرد، سیستم عصبی است. مادربرد، صفحه نازکی است که بیشتر فضای کامپیوتر را اشغال می‌کند و به طور کلی بزرگترین جزء است. این ماده از فایبرگلاس با خطوط ریز مسی که در آن تعبیه شده و از سطح برد عبور می‌کند، ساخته شده است. این خطوط، معمولاً “ردیابی” نامیده می‌شوند و به CPU اجازه می‌دهد تا مستقیماً با سایر قطعات رایانه مانند RAM و حافظه ارتباط برقرار کند. در حالی که برخی از لپ‌تاپ‌های ضخیم و قدیمی دارای سوکت CPU هستند که امکان تعویض آن را فراهم می‌کند. این دو قسمت اغلب با هم لحیم می‌شوند و به صورت جداگانه قابل تعویض نیستند.

رم:

کدی که CPU از آن استفاده می‌کند قبل از اجرا در یک مکان به نام ذخیره موقت(RAM) قرار دارد. اجزای رم یا مستقیماً به مادربرد لحیم می‌شوند یا در شکافی روی مادربرد قرار می‌گیرند. در سناریوی دوم، می‌توانید RAM را که خراب شده است جایگزین کنید یا RAM بیشتری به رایانه خود اضافه کنید. حافظه RAM لحیم شده به مادربرد به راحتی قابل ترمیم نیست مگر توسط متخصصین.

ذخیره سازی:

برنامه‌ها و اسناد شما در یک هارد دیسک یا SSD درون لپ تاپ ذخیره می‌شوند. از آنجا که هارد دیسک‌ها به معنای واقعی کلمه از دیسک‌هایی تشکیل می‌شوند که با سرعت بالایی درون لپ‌تاپ شما می‌چرخند، در نهایت می‌توانند از بین بروند یا با ضربه شدید از کار بیفتند. حافظه‌های SSD دارای مشکلات یکسانی نیستند و سریعتر از هارد‌دیسک هستند. بنابراین انجام یک تعویض می‌تواند تفاوت زیادی برای دستگاه شما ایجاد کند. با این وجود برخی از SSD‌ها مستقیماً به مادربرد لحیم می‌شوند که تعمیر بدون یک تکنسین متخصص را دشوارتر می‌کند.

باتری:

بخش نهایی که در اینجا ذکر می‌کنیم باتری است. باتری هنگامی که لپ‌تاپ به جریان برق متصل نیست، برق را تأمین می‌کند. باتری، این انرژی اضافی را به عنوان محصول یک واکنش شیمیایی که در داخل اتفاق می‌افتد تأمین می‌کند. با گذشت زمان، این واکنش محصولات جانبی ناخواسته تولید می‌کند و باتری فرسوده می‌شود و باید تعویض شود.

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست