تعمیر صفحه نمایش تلویزیون
آرا سیستم ارائه دهنده تمامی خدمات مورد نیاز به کاربران و دارندگان دستگاههای تلویزیون و مانیتور است. کاربران گرامی میتوانند با مراجعه به مرکز تعمیرات آرا سیستم تخصصیترین خدمات مرتبط با تعمیرات انواع دستگاههای مانیتور و پنلهای تی وی وی را دریافت نمایند. تعمیرات مانیتور در این مرکز محدود به مدل و برند خاصی نیست. خدمات ترمیم، تعویض و تعمیری که در فهرست خدمات پس از فروش این نمایندگی ذکر شده است، پشتیبانی میکند. در این مرکز به منظور کسب رضایت و آسایش خاطر هموطنان گرامی تمامی سرویسهای ترمیم، تعویض و تعمیر مرتبط با مانیتورهای مدلهای گوناگون اعم از تلویزیونهای پلاسما، ال سی دی، ال ای دی، هوشمند و پنلهای OLED به همراه گارانتی عرضه میگردد.
صفحه نمایش تلویزیون
تلویزیونهای زیادی از برندهای مختلف در بازار وجود دارند که دارای صفحه نمایشهای متنوع هستند. از آنجا که هر صفحه نمایش تکنولوژی خاصی را دارد، بسیاری از کارایی و کاربردهای آن با بقیه صفحه نمایشها متمایز میشود. صفحه تلویزیون یکی از مهمترین و حساسترین اجزای آن است که بیشتر هم درصدد آسیبدیدگی قرار دارد. بنابراین اولین رکن محافظت، محافظت از صفحه است که مشتریان باید در محافظت از آن کوشا باشند. برای جلوگیری از آسیبهای اینچنینی به میتوانید از صفحه محافظ نمایش استفاده نمایید.
محافظ صفحه تلویزیون چیست؟
محافظ صفحه یک صفحه شیشهای است که برای هر کدام از تلویزیون به صورت مجزا وجود دارد. محافظ صفحه در برابر آسیبهای احتمالی از قبیل خراش، شکستگی و برخورد اشیا به صفحه جلوگیری میکند. اگر هنوز محافظ صفحه نخریدهاید میتوانید اقدام نمایید تا بهترین محافظها را دریافت نمایید. اگر تلویزیون شما هر یک از آسیبهای احتمالی را داشته نیز میتوانید از طریق سایت ما برای کارشناسان مجرب و حرفهای برای تعمیر تلویزیون شکسته خود اقدام نمایید.
صفحه نمایش LED,LCD
صفحه نمایشهای «ال ای دی» (LED) و «ال سی دی» (LCD) چه تفاوتهایی با هم دارند؟ باید در پاسخ به این سوال گفت این دو نوع متفاوت تلویزیون در کیفیت تصویر نمایش و مصرف انرژی با هم تفاوت دارند. طبیعتا تلویزیون LED دارای کیفیت بالاتر و مصرف انرژی کمتر خواهد بود.
تعویض پنل ال سی دی تلویزیون
تعویض پنل ال سی دی، در واقع آخرین راهکار پیشنهادیی کارشناسان تعمیر، به آن دسته از مراجعانی است که پنل آنها شکسته شده و یا دچار آسیب جدی شده است. شکستگی پنل (که در اثر ضربه، افتادن و موارد مشابه ایجاد می شود). آبخوردگی پنل تلویزیون (که به دلیل نفوذ مایعات رسانا به داخل تلویزیون اتفاق میافتد و در نهایت منجر به آسیب فلتهای انتقالدهنده تصویر میشود). خرابی در تصویر (ایرادهایی مثل خطوط عمودی و یا پیکسل سوختگی که در اثر کارکرد و استهلاک دستگاه ایجاد میشود و …) بخشی از اشکالاتی است که در پنل led و lcd ایجاد میشود و تعویض و یا تعمیر پنل را ضروری میسازند.
به طور کلی در میان اشکالات ایجاد شده در پنل، ایرادهایی که در اثر ضربه و عوامل مشابه (خراش یا ساییدگی) در پنل تلویزیون ایجاد میشود قابل تعمیر نبوده و تنها راه رفع آنها در این حالت، تعویض پنل ال سی دی است.
تعمیر پنل تلویزیون ال ای دی و ال سی دی
در بخش تعمیر تلویزیون اصلیترین قطعه و گرانترین بخش تلویزیونهای LED و LCD پنل و یا همان صفحه نمایش است. بیشتر مواقع حدود 70% ارزش یک تلویزیون را شامل میشود. این مسئله باعث شده تلویزیونهایی که در این بخش مشکل پیدا میکنند برای تعویض پنل با مشکل هزینه تعمیرات مواجه شوند. محدوده ایرادهایی که در پنل تلویزیونهای led و lcd ایجاد میشود بسیار گسترده است. بسیاری از عیوبی که تلویزیونها در بخش پنل پیدا میکنند قابل تعمیر بوده. هزینه بسیار پایینتری را نسبت به تعویض پنل تلویزیون برای ما ایجاد میکند. اما تعمیر پنل (صفحه نمایش) تلویزیون ال ای دی و ال سی دی شرایط و قواعد خاصی دارد. باعث میشود هر مورد تعمیراتی شرایط خاص خود را داشته باشد و نتوان یک قاعده را برای تعمیر همه آنها بیان کرد.
مشکلات رایج صفحه نمایش کلیه تلویزیونها:
-
شکستگی پنل :
به طور کلی باید گفت که ایرادهایی که در اثر ضربه و عوامل مشابه (خراش یا ساییدگی) در پنل تلویزیون ایجاد میشود قابل تعمیر نبوده. تنها راه حل تعمیر در این حالت تعویض کامل پنل است. پنل تلویزیون یک مجموعه قطعهای است. شامل سینی فلزی، بیس اصلی، لامپهای بک لایت، صفحات پولاریزه نور بک لایت و صفحه نمایش اصلی (لیکوئید) است. در صورت موجود بودن پنل برای صرفه جوئی در هزینه میتوان بخش لیکوئید را تعویض کرد. به شرطی که آسیب وارده شدید نبوده و باعث آسیبدیدگی صفحات پولاریزه نشده باشد.
-
آبخوردگی پنل تلویزیون:
بسیاری از مراجعان از شنیدن این عبارت تعجب میکنند. فکر میکنند منظور ریخته شدن یک لیوان آب روی تلویزیون است. اما آبخوردگی پنل تلویزیونهای ال ای دی و ال سی دی عبارتی است که برای نفوذ مایعات پاککننده مانند شیشه شوی از فاصله بسیار کم بین قاب و صفحه نمایش تلویزیون به کار برده میشود.
معمولا هنگام بازی کودکان و یا موقع تمیز کردن تلویزیون به علت اسپری کردن مستقیم مایع پاک کننده روی صفحه، این مایعات که معمولا رسانا هم هستند از پایین پنل و فاصله بسیار کم بین قاب دستگاه و صفحه نمایش وارد دستگاه شده و به دلیل قرار گرفتن فلتهای منتقل کننده اطلاعات تصویر در زیر پنل تلویزیون باعث اتصال پینهای مختلف این فلتها به هم میشوند که برخی از آنها ولتاژ و برخی دیگر اطلاعات تصویر هستند.
-
رسیدن مایعات رسانا به فلتهای انتقال تصویر:
باعث ایجاد جرقه، سولفاته مدار و سوختگی فیزیکی این مدارات ظریف و حساس میشود. بنابراین عیوب ظاهری مختلفی را باعث میشود. خطوط رنگی عمودی، ایجاد نوارهای سفید و یا مشکی روی تصویر، تفاوت روشنایی در دو نیمه راست و چپ تلویزیون از معروفترین آنها هستند. آسیبدیدگی فلتهای پنل و برد آدرس گاها باعث انتقال آسیب به برد t.con که راه انداز این قسمت و آخرین بخشی است که تصویر در آن پردازش میشود.
به عنوان نمونه سری EX در سونی که آبخوردگی پنل باعث معیوب شدن برد T.CON میشود و با معیوب شدن این برد عیبیاب داخلی دستگاه روشن شده و تلویزیون پس از روشن شدن مجددا خاموش میشود. در تلویزیونهای سونی در صورت آسیب دیدن برد t.con تلویزیون خاموش میشود و چراغ استندبای شروع به چشمک زدن میکند. تعداد چشمک در این ایراد 5 چشمک است. تعمیر پنل تلویزیون ال ای دی و ال سی دی در اغلب موارد ایرادهایی مشابه و محدود ایجاد میکند.
اما در عمل باید گفت که به علت ظرافت بیش از حد و ارتباطهای میکرومیلیمتری شاید هیچ دو تعمیری را نمیتوان پیدا کرد که کاملا مشابه هم انجام شود. سیاه شدن و دو تایی شدن تصویر تلویزیون از یک طرف: این ایراد بیشتر در تلویزیونهای سامسونگ و یا پنلهای تولید شده توسط سامسونگ که در برندهای دیگر استفاده شده دیده میشود و ابتدا یک سوم بالای تصویر در سمت راست یا چپ دچار این حالت میشود و پس از مدتی استفاده به تدریج نصف و سپس تمام تصویر تلویزیون دچار این حالت میشود.
در روزهای ابتدایی ایجاد شدن این ایراد معمولا با کمی کار کردن تلویزیون عیب برطرف میشود. باعث میشود بیشتر مصرفکنندگان از تلویزیون به همین طریق استفاده کنند تا اینکه ایراد به حد زیادی پیش میرود و هزینه بیشتری باید برای تعمیر تلویزیون هزینه شود.
-
کند شدن تصویر تلویزیون:
این ایراد بیشتر در تلویزیونهای سامسونگ و سونی دیده میشود و تصاویر به حالت اسلوموشن نمایش داده شده و هالهای از تصویر قبلی در تصویر بعدی دیده میشود. در مواردی این ایراد در یک سوم بالایی تصویر و گاها در تمام بخشهای تصویر دیده میشود. این کند شدن تصویر به علت عدم واکنش صحیح پنل به اطلاعات وارد شده و پاسخگویی پیکسلها است. معمولا در ابتدای شکلگیری ایراد پس از گذشت مدتی از کارکرد دستگاه ایراد برطرف میشود. به تدریج این زمان بیشتر و بیشتر و ایراد گسترش پیدا میکند. در اغلب موارد تعمیر پنل ال ای دی و ال سی دی قابل انجام بوده و نیاز به تعویض پنل نیست.
-
خراش خوردگی صفحه تلویزیون:
برای تعمیر صفحه تلویزیون خش خورده راهحلهای متنوعی وجود دارد. اما برای این که خود تعمیر را در خانه انجام دهید نیازمند ابزارهای لازم این کار هستید.
- روش اول:
ضد خش مخصوص تلویزیون، یکی از راحتترین و امنترین روشهای از بین بردن خط و خش از روی دستگاه تلویزیون شما است. - روش دوم:
ماشینهای ضد خش و لک خودکار پوشش ضد انعکاس بر روی صفحه نمایش که در آن منطقه خراشیدگی به وجود آمده است را برداشته و با دقت پوشش دائمی لایه را در جای مناسب بکشید. - روش سوم:
نفتالین، محيط اطراف آن را با ايزوپروپيل الكل رقيق كنيد. يك قطره كوچك از روغن مايع به را به سر پنبه بپاشيد و بر روی منطقه خش برداشته بکشید. روش سوم به صورت مقطعی خشها را از بین میبرد اما کمترین خطر را بین راهحلهای بالا دارد.
صفحه نمایش خرد شده:
برای از بین بردن خراشیدگیهای کوچک میتوانید از روشهای بالا استفاده نمایید. ابتدا با الکل ایزوپرپیل سطح آسیب دیده و اطرافش را تمیز کنید. سپس با استفاده از دستمال تمیز مقداری نفت ژلی را بر روی سطح شکسته شده بکشید. از مسطح شدن نفت ژل و کاملا تمیز شدن صفحه اطمینان حاصل کنید. نفت به خوبی به عنوان یک راهحل سریع، آسان و مقرون به صرفه عمل میکند.
اما راهحل کلی و ثابت نیست و به طور کلی تنها برای آسیبهای جزئی مناسب است. برای ترکهای بزرگ یا ترک در نقاط اصلی روی صفحه، احتمالا جایگزین کردن صفحه به طور کامل بهتر است. بنابراین باید با تعمیرکاران حرفهای تماس بگیرید تا مشکل شما را حل نمایند.
خطوط عمودی و یا خطوط افقی روی تلویزیون:
این خطوط به دلیل ضربه دیدن به صفحه نمایش نمایان می شوند. درصورتی که با این خطوط روی تلویزیون خود روبه رو شدید اولین کاری که باید انجام دهید مدت زمان استفاده از تلویزیون را کاهش دهید. با کم کردن مدت زمان استفاده عمر دستگاه شما بیشتر میشود. این نکته را در نظر داشته باشید در صورت وجود خطوط عمودی و افقی روی تلویزیون، دیگر تلویزیون شما قابل تعمیر نبوده و باید اقدام به خرید یک دستگاه جدید نمایید.
نبودن تصویر به علت خرابی برد تیکان تصویر:
برد تیکان یا برد تصویر در صورتی که دارای نور زمینه باشد و تصویر به صورت سرمهای دیده شود احتمال زیاد برد تیکان خراب شده است. وظیفه برد تیکان رساندن تصویر به پنل تلویزیون میباشد و هماهنگ کردن تصویر با سایز پنل میباشد. معمولا اگر تیکان دچار آب خوردگی نشود تعمیر میشود. البته بیشتر مواقع برد تیکان به علت آب خوردگی خراب می شود. اگر صفحه نمایشگر LCD/LED شما خراب و خطوط عمودی، نقاط یا ترکهایی روی آن دیده میشود، این صفحه نکاتی را برای تعمیر آن ارائه میدهد.
بسیاری از تلویزیونهای امروزی (پلاسما، LCD ،LED) بزرگ و ظریف هستند. اگر تلویزیون صفحه تخت بزرگ شما به دیوار وصل نیست، احتمال افتادن یا ترک خوردن آن زیاد است. اگر صفحه تخت LCD بیافتد، احتمالا به صفحه آن ضربه وارده شده است.
مشکلات پنل ناشی از تولید:
متاسفانه تعداد بسیار کمی از پنلهای تلویزیونها در حین تولید دچار مشکل شدهاند. معمولا پس از مدتی کار کردن به صورت ناگهانی تصویرشان چهارخانه شده و قطع میگردد. درصورتی که پنل شما در اثر تولید خراب شده است باید سریعا با شرکت تولید کننده در تماس باشید. زیرا پنل دستگاه موجود نمیباشد و درصورتی که از سمت شرکت مربوطه پیگیری لازم انجام نگیرید باید به فکر خرید تلویزیون جدید باشد.
هزینه تعویض پنل ال سی دی تلویزیون:
هزینه تعویض پنل ال سی دی بسته به نوع شکستگی پیش آمده و مدل تلویزیون دارد. برای درک بهتر این موضوع شاید بهتر است نگاهی به ساختار این دستگاه بیندازیم. در تلویزیونهای جدید LED و LCD، پنل تلویزیون در واقع شامل صفحه اصلی یا ماژور است که این صفحه روی یک صفحه یا پلیت قرار میگیرد. در پشت این صفحه لامپهای بخش بک لایت قرار دارند که در بین آنها صفحات پولاریزه نور است. وظیفه صفحات پولاریزه پخش یکنواخت نور در تمام سطح پنل است.
اگر ضربه وارد شده به صفحه تلویزیون سبب شکستگی ماژور شود، امکان تعمیر آن در هیچ برند وجود ندارد.
این صفحه فقط باید تعویض شود. اما اگر این شکستگی فقط در ماژور اتفاق افتاده باشد میتوان فقط همان ماژور را تعویض کرد و برای تعدیل در هزینه تعمیرات تلویزیون از بک لایت و صفحات پولاریزه قبلی استفاده کرد.
نکته دیگر:
در باب هزینه تعویض پنل ال سی دی تلویزیون آن است. در عموم تلویزیونهای ال سی دی، هزینه تعویض پنل از شرکت تولیدکننده به گونه ای تعیین میشود که با توجه به هزینههای حمل و نقل، مالیاتهای مختلف و… نزدیک به ۶۰ تا ۸۰ درصد ارزش تلویزیون را شامل میشود. همین موضوع سبب شده تا غالب کاربران قید تعویض پنل را بزنند. یک دستگاه جدید را جایگزین تلویزیون معیوب نمایند. تعمیرکاران و کارشناسان ما به صورت ۲۴ ساعته حتی در روزهای تعطیل در حال ارائه خدمت به مشتریان عزیز هستند.