لوازم جانبی لپ تاپ
تعمیر لپ تاپ با تعمیر لوازم جانبی لپ تاپ صورت میگیرد. یکی از مشکلات متداول خرابی لوازم جانبی کامپیوتر از جمله باتری، شارژر و … میباشد. این مشکلات را گاها با تعمیر میتوان بر طرف کرد و گاهی مجبور به تعویض قطعه میشویم.
باتری لپ تاپ
لپ تاپها بدون باتری سالم بخش بزرگی از کارایی خود را از دست میدهند. اما تعمیر باتری به سادگی تعمیر سایر لوازم جانبی لپ تاپ نیست. به همین خاطر، متخصصان توصیه میکنند با استفاده صحیح، خودتان را از تعمیر باتری لپ تاپ بینیاز کنید. اگر باتری لپ تاپ شما به اندازه قبل در خود شارژ نگه نمیدارد یا کاملا از کار افتاده و میخواهید بدانید آیا باتری قابل تعمیر است یا خیر، با ما همراه باشید.
آیا باتری لپ تاپ قابل تعمیر است؟
زمانی که باتری لپ تاپ دچار مشکل میشود، بیشتر افراد سراغ ترفندهای احیای آن میروند. احیای باتری لپ تاپ به این صورت است که باتری در یک پارچه پیچیدهشده، و آن داخل پلاستیک و درون فریزر قرار میدهند. پس از حدود ۱۰ ساعت، باتری بیرون آورده میشود. وقتی باتری با فضای بیرون همدما شد، باید آن را چندبار شارژ و دشارژ کرد. با این ترفند لرزش مولکولهای باتری کاهش پیدا کرده، جریان برق بهتر از آن عبور میکند و حدود ۱ تا ۲ ساعت بیشتر شارژ را در خود نگه میدارد.
البته اگر مشکل قطعه اساسی باشد، اینکار تنها تعمیر باتری لپ تاپ را به تاخیر میاندازد. توجه داشته باشید که این روش فقط برای باتریهای نیکل کادمیوم و نیکل متال هیبریدی کاربرد دارد. پس اصلا باتریهای لیتیومی را درون فریزر قرار ندهید. باتریهای لپ تاپهای امروزی (چه داخلی و چه پرتابل) از نوع لیتیوم یون هستند و از چند سلول تشکیل شدهاند. وقتی باتری از کار میافتد یا سریعا خالی میشود، برای تعمیر باتری باید سلول معیوب را پیدا و آن را تعویض کرد. بنابراین، پاسخ کلی به سوال “آیا باتری لپ تاپ قابل تعمیر است” مثبت است. البته بسته به نوع باتری لپ تاپتان، ممکن است پاسخ منفی هم باشد.
کدام باتریها تعمیر نمیشوند؟
اگر باتری دستگاه شما از نوع لیتیوم پلیمر است، متاسفانه تعمیر باتری شما امکانپذیر نیست. لپ تاپهایی که از این باتریها استفاده میکنند، از اصل یکتایی باتری پیروی میکنند. نکته اینجاست که این باتریها وقتی ایرادی پیدا میکنند، حجم آن به شدت زیاد میشود. این اتفاق در لپ تاپهای مدرن و باریک امروزی مانند اولترابوکها اصلا خوب نیست و حتی ممکن است به سایر قطعات دستگاه هم آسیب برساند. در این حالت هزینه تعمیرات از هزینه تعویض باتری هم بیشتر خواهد شد. اگر شما هم چنین دستگاهی دارید، سریعا برای تعویض باتری آن اقدام کنید تا مشکلی به وجود نیاید.
تعمیر باتری لپ تاپ چگونه انجام میشود؟
همین ابتدای کار باید بگوییم که تعمیر باتری لپ تاپ دل، ایسوس و یا هر برند دیگر، یک کار بسیار تخصصی است. اگر باتری هنوز شارژ داشته باشد یا به سلول آن آسیبی برسد، ممکن است اتصال، سوختن مدار و یا حتی آتشسوزی اتفاق بیفتد. مراحل تعمیر باتری لپ تاپ به شرح زیر است:
- ابتدا باتری با دقت از محفظه پلاستیکیاش خارج میشود. سلولها نیز با احتیاط و بدون آسیب به مدار یا کابلهای متصلکننده از هم جدا میشوند. سلولها معمولا از طریق پایههای فلزی یا رشتههای سیمی به هم وصل شدهاند. بعد از جدا کردن سلولها از یکدیگر، هر کدام به وسیله مولتیمتر تست میشوند، تا سلول(های) معیوب پیدا شود. برای تعمیر باتری لپ تاپ، سلول معیوب با یک سلول جدید جایگزین میشود. با اینکار سطح سلامت باتری تا حد مطلوبی افزایش پیدا میکند.
تعمیر باتری بهتر است یا تعویض آن؟
با بررسی همه جوانب، تعویض باتری در مقایسه با تعمیر باتری لپ تاپ انتخاب بهتری است. از خطرات پروسه تعمیر این قطعه (از جمله انفجار) که بگذریم، باید توجه داشته باشید که ایراد یک باتری لزوما از سلولهای آن ناشی نمیشود. ممکن است سلولها در سلامت کامل باشند، اما قطعات مدار کنترل آن معیوب شده باشند. به همین خاطر، امیدواریم کمتر بودن هزینه تعمیر باتری لپ تاپ باعث نشود آن را تعویض نکنید. اتفاقاتی مانند اشتباه در مونتاژ باتری پس از تعمیر میتواند صدمات جدیتری به بار بیاورد و هزینه بیشتری روی دست شما بگذارد.
شارژر لپ تاپ
یکی از مشکلات متداول شارژر داغ شدن آن است. گاهی اوقات یکی از قطعات شارژر (ترانزیستور قدرت و یا آی سی ریگولاتور) که جریان شارژ باتری از آن عبور میکند، به قدری داغ میشود که حرارتش باعث ذوب شدن لحیم پایههایش میشود و موجب میشود که شارژر درست کار نکند. مرکز تخصصی آراسیستم به راحتی مشکلات لوازم جانبی لپ تاپ شما را حل می کند.
مراحل بر طرف کردن مشکل شارژر لپ تاپ
- باز کردن قاب شارژر:
شارژر لپ تاپ پِرِسی است. یعنی پیچی برای باز کردن ندارد و باید قاب آن شکسته شود تا بتوانید به مدارات داخلی دسترسی پیدا کنید. در این مرحله با استفاده از پیچگوشتی و انبر دست، قاب را به گونهای که از شیار باریکی که دورش دیده میشود (و محل پِرِس شدن قاب است) شکسته و باز میکنیم. این کار به دقت انجام میشود و ظاهر شارژرتان حفظ خواهد شد. - جدا کردن لایههای محافظ دور مدار:
دور مدارات شارژر یک لایهی عایق پلاستیکی و یک قاب فلزی قرار دارد. قاب فلزی فقط از یک نقطهی کوچک به مدار لحیم شده است که به راحتی میتوان آن را با هویه و قلعکش جدا کرد. لایهی عایق هم با مقدار زیادی چسب به مدار چسبیده است که البته چسب محکمی نیست و میتوان با کمی دقت این لایه را سالم جدا کرد.
- رفع نقص مدار:
حالا باید قطعهی مشکلساز را پیدا کرده و لحیم پایههایش را با هویه محکم کرد. البته بهتر است کمی لحیم اضافه هم به پایهها اضافه شود. ممکن است از عود کردنش جلوگیری کند.
- آزمایش:
قبل از اینکه همه چیز را به وضعیت سابق برگردانیم، اول شارژر را آزمایش میکنیم تا مطمئن شوید که کار موفقیتآمیز بوده است. یکی دیگر از مشکلات شایع شارژر کهنه و پوسیده شدن سیم شارژر است. شارژر یکی از وسایلی است که استهلاک زیادی دارد. اگر زیاد اهل استفاده از لپ تاپ باشید، باید شارژر را مدام با خودتان جابه جا کنید. این جابه جاییهای مکرر و البته پیچیدن و باز کردن مرتب سیم شارژر، استهلاک شارژر را به شدت افزایش میدهد. اولین چیزی که در شارژر کهنه و پوسیده میشود، سیم آن است. اگر جلوی یک پوسیدگی و یا شکاف کوچک در سیم شارژر را نگیرید، سیم شارژر کلاً قطع میشود و دیگر نمیتوانید از آن استفاده کنید.
کیبورد لپ تاپ
کیبورد یکی از قطعات مهم لپ تاپ بوده که روزانه بارها از آن استفاده میکنید. کیبورد لپ تاپ هم مانند سایر قطعات دستگاه ممکن است آسیب ببیند. همانطور که میدانید در لپ تاپها امکان اضافه کردن جدیدترین کیبوردها از طریق USB وجود دارد اما جابهجایی مداوم این کیبوردها کمی دشوار است. بعد از خراب شدن کیبورد بهتر است آن را تعویض کرده یا تعمیر کنید. در این مطلب دلایل خرابی کیبورد را بررسی خواهیم کرد. اگر دکمههای کیبورد لپ تاپ خراب شد چکار کنیم؟ چگونه کیبورد لپ تاپ را عوض کنیم؟
تعمیر و تعویض کیبورد لپ تاپ
از دیگر لوازم جانبی لپ تاپ می توان به کیبورد اشاره کرد. صفحه کلید یا کیبورد بر روی لپ تاپ نصب شده به کمک خارها یا پیچهای بسیاری در لپتاپ محکم شده، سپس با کابلی مخصوص به برد اصلی متصل می شود. جدا کردن کیبورد کار تخصصی است چون باید ابزار مخصوص آن را را داشته باشید تا آن را از لپ تاپ جدا کنید. اما هرگز اینکار را انجام ندهید قطعا در مراحل تعویض کیبورد لپتاپ موفق نخواهید بود.
مشکلات کیبورد لپ تاپ
خرابی کیبورد لپ تاپ لنوو یا خرابی کیبورد ایسوس در مقایسه با سایر لپ تاپها شاید دلایل مشترکی داشته باشند. اما نحوهی باز کردن یا تعمیر آنها با یکدیگر بسیار متفاوت است. البته فراموش نکنید در بعضی از لپ تاپها مثل ایسوس ، سونی و msi کیفیت قطعات بالاتر است. در این لپتاپها صفحه کلید دیرتر آسیب میبیند. در طراحی یا ساخت کیبورد، اندازه فاصله بین دکمهها واندازهی کیبورد بسیار مهم است این کار به غیر از بخشیدن زیبایی به لپتاپ از ورود آشغال یا گرد و غبار در لپتاپ تا حدودی جلوگیری میکند.
دلایل کار نکردن کیبورد
- ریختن مایعات بر روی کیبورد
- خرابی چند دکمه از کیبورد
- خرابی LED
- گیر کردن دکمههای کیبورد
- تکان خوردن سوکت کیبورد در مادربرد
خرابی دکمهها صفحه کلید
گیر کردن چند دکمه کیبورد، کارنکردن یا شکستن بعضی از دکمههای آن از رایج ترین مشکلات کاربران است. حتی گاهی در زیر دکمهها آشغال جمع شده و دکمههای کیبورد لپتاپ کار نمیکند. جهت حل این مشکل باید صفحه کلید را باز کرده و آن را تمیز کنید.
خرابی LED کیبورد لپ تاپ
خرابی LEDهای کیبورد شاید زیاد مهم نباشد و همیشه بهتر است زمانی که آسیبها جدی شد کیبرد لپ تاپ خود را باز کنید. باز کردن لپ تاپ توسط افراد ناوارد باعث آسیب دیدن، شکستن یا حتی تعویض قطعات اصلی سیستم با قطعات تقلبی و نامرغوب در لپ تاپ میشود. به همین دلیل بهتر است تا حد ممکن از باز کردن لپ تاپ بپرهیزید.
تکان خوردن سوکت کیبورد در مادربرد
در بحث تعمیر کیبورد گاهی شل شدن سوکت کیبورد که به آن فلت نیز میگویند در مادربرد ، باعث کارنکردن کیبورد لپتاپ میشود. برای حل این مشکل که کمتر از سایر موارد رخ میدهد باید کیبورد لپتاپ باز شود تا سوکت به طور صحیح توسط تعمیر کاران لپ تاپ جا زده شود.